• home
 • Actueel
 • geplaatst: 14-10-2020

  Wij zijn onderdeel van de Cable Connectivity Group

   

  De Cable Connectivity Group (CCG). CCG is opgericht in 2019 en is sindsdien  een vooruitstrevende en internationale speler in de markt voor speciaal kabels en connectiviteitsoplossingen. CCG is ontstaan als gevolg van de samenvoeging van verschillende succesvolle bedrijven in de kabel- en connectiviteitsbranche. De onderneming produceert, distribueert en assembleert speciaal kabels en kabelharnassen en accessoires.

  Binnen CCG zijn er drie divisies:
  Productie: de productie van een breed assortiment speciaal kabels vanuit Italië voor klanten door heel Europa.

  Distributie: kennisbedrijf met toegevoegde waarde in kabels en toebehoren voor groothandel en OEM klanten door heel Europa met vestigingen in Duitsland, Nederland, Italië, Polen en Frankrijk.
  Assemblage: klantspecifieke assemblage van connectiviteitsoplossingen voor OEM klanten door heel Europa met vestigingen in Nederland, Polen en Duitsland. 

  Jobarco, Elspec en Pantaflex zijn onderdeel van CCG

  Sinds juli 2019 zijn wij, Jobarco, Elspec (sinds mei 2019 gefuseerd met Jobarco) & Pantaflex, als Nederlandse distributiepartners onderdeel van CCG. Vanuit één locatie in Benthuizen hebben wij als distributieonderneming een sterk en compleet productaanbod voor alle behoeftes van de klanten in diverse markten op het gebied van kabel en connectiviteit oplossingen.

  Ambitie in de aankomende jaren zijn onze ambities gericht op het groeien van ons portfolio in meerdere segmenten bij bestaande en nieuwe klanten. Dankzij de vele jaren aan ervaring en kennis die binnen het Nederlandse team aanwezig is, alsook door aanvullende productlijnen vanuit de internationale groep, staat de organisatie aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk om nog beter en nog meer klanten te kunnen bedienen.

  Activiteiten in Europa

  De activiteiten van CCG zijn gevestigd in Nederland (JobarcoElspecPantaflexMFI en Capable), Duitsland 
  (TKD Kabel en Schrade Kabeltechnik), Italië (TKD Italia en KCI), Polen (TKD Polska en Schrade Kabeltechnik) en Frankrijk (HPM)

  De bedrijven opereren individueel als leidende spelers in hun respectievelijke markten. Met sterke marktposities en brands hebben de bedrijven een goede basis van waaruit ze een ambitieus groeipad willen inzetten. Door veel aandacht aan de behoeftes van hun klanten te besteden, bouwen de bedrijven aan een waardevolle, lange termijn partnership met hun klanten.

  De totale groep heeft ongeveer 600 mensen in dienst in meerdere Europese landen en een omzet van ongeveer EUR 180M.


 • geplaatst: 29-09-2020

  Jobarco beschikt over veilige testers van Rudolph Tietzsch

  Jobarco heeft in haar portfolio testers van de Duitse fabrikant Rudolph Tietzsch. Deze testers zijn geschikt voor spanningen tot 1200V AC en 1500V DC.  Naast het vaststellen van spanningsaanwezigheid, kan er weerstand, polariteit en frequentie tot 500 V van 15 Hz tot 10 kHz aangegeven worden.

  Zeker door de toename van gelijkstroomnetten willen we graag veilig blijven werken. Zonneparken, windenergie, gelijkstroomnetten voor Led straatverlichting zijn slechts enkele voorbeelden die de energie transitie met zich meebrengt. Voordat er aan deze systemen gewerkt gaat worden dient er spanningsloosheid vast gesteld te worden. Dit dient volgens de norm EN 50110-1 te gebeuren met een spanningstester, welke ook ingericht is voor gelijkspannning en dat maakt de testers van Tietzsch uitermate geschikt.

  Om de mogelijkheid van restspanning te elimineren is de tester uitgevoerd met een inschakelbare belasting. Om voor de persoonlijke veiligheid te zorgen is de tester bestand tegen een stootspanning van 19,2 kV. Hierdoor valt de tester volgens de EN60664 in hoogste overspanningscategorie namelijk CAT IV 1000 V . Dit  betekent dat er in het ontwerp rekening gehouden is met indirecte bliksem aspecten en het meten aan systemen, waar als gevolg van vermogenselektronica, hogere harmonische in optreden.

  De tester is uitgevoerd in twee delen, welke aan elkaar te klikken zijn, waardoor de onderlinge elektrode afstand overeenkomt met de fase nul afstand van de wandcontactdoos. Hierdoor is de meting met 1 hand uit te voeren. Om het meten op donkere plekken, zoals in grote verdeelsystemen, te vereenvoudigen is de tester voorzien van inschakelbare Led verlichting.

  Voor meer informatie of een demonstratie kunt u contact opnemen met Elspec 079 - 331 93 13. 

 • geplaatst: 01-09-2020

  CPR update: bouwbesluit 2012 en NEN8012

  CPR update: bouwbesluit 2012 en NEN8012

  Sinds 1 juli 2020 zijn de minimale prestatie-eisen voor brand- en rookgedrag van kabels wettelijk vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Daarmee voldoet ook Nederland aan de gestelde EU-regels om minimale eisen voor brandgedrag van bouwproducten vast te leggen in de wetgeving. Met deze wijziging van het Bouwbesluit worden de minimale brandveiligheidseisen van kabels aangescherpt. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat voor kabels met brandklasse Dca de rookclassificatie aangescherpt wordt van s3 naar s2 voor binnentoepassingen. 

  De brandveiligheid in gebouwen is iets wat eenieder die werkzaam is in de bouwketen aangaat. Daar dienen we als keten samen de verantwoordelijkheid voor te nemen. Dat begint met het maken van brandveilige keuzes als het gaat om materialen. De kwaliteit van kabels speelt al een belangrijke rol in het voorkomen van brand, maar de impact van kabels tijdens het verspreiden van een brand in gebouwen wordt vaak onderschat. Gezien het feit dat kabels en leidingen ruimtes en verdiepingen in een gebouw met elkaar verbinden, spelen ze een wezenlijke rol in de beperking van verspreiding van brand.   

  WIJZING BOUWBESLUIT 2012 & NEN8012
  De wijziging in het Bouwbesluit 2012 richt zich enkel op de minimale eisen ter voorkoming van slachtoffers (gewonden en doden ) en uitbreiding van brand naar andere percelen. Gevolgschade, zoals het behoud van een bouwwerk en het voorkomen van schade aan het milieu, monumenten of maatschappelijke voorzieningen, zijn geen doelstellingen van het Bouwbesluit 2012. Juist ook bedrijfseconomische en maatschappelijke gevolgschade zijn van belang voor uw opdrachtgever en de maatschappij. Daarin ondersteunt de NEN8012, de Nederlandse norm voor brandclassificaties. De NEN8012 helpt bij het maken van de juiste keuze voor de brandclassificatie ter beperking van gevolgschade en stelt daarom aanvullende eisen aan de zuurgraad van (giftige) rookgassen en brandende vallende deeltjes.    De NEN8012 zal later dit jaar worden aangepast zodat deze in lijn is met het gewijzigde Bouwbesluit 2012. Daarmee biedt de NEN8012 de sector en de gehele keten, aansluitend op het Bouwbesluit, helderheid voor wat betreft de leidingkeuze ter voorkoming van slachtoffers en uitbreiding van brand naar andere percelen, maar aanvullend op het Bouwbesluit 2012 ook met het oog op het beperken van gevolgschade door brand en rook. 

  NIEUW PORTFOLIO Dca KABELS
  Op basis van de aangescherpte brandclassificaties in het Bouwbesluit 2012 beschikt Jobarco sinds 2 juli 2020 over een vernieuwd portfolio Dca-s2 kabels. De afgelopen periode heeft Jobarco een nieuwe kabel serie ontwikkeld om haar huidige portfolio Dca kabels te upgraden naar de nieuwe eisen en het rookgedrag verder te verbeteren. Er zijn nieuwe materialen toegepast waardoor deze nu voldoen aan de nieuwe eisen, waarbij een goede verwerkbaarheid en stripbaarheid van kabels het uitgangspunt zijn geweest. Deze kabels zijn opnieuw getest, gekeurd en gecertificeerd en voldoen nu aan de verscherpte eisen. 

 • geplaatst: 21-07-2020

  Aankondiging prijswijziging 27 juli 2020

  Nieuwe prijslijst JPL 16+3% V2

  Beste relatie,

  Met ingang van maandag 27 juli 2020 hanteren wij de prijslijst JPL 16+3% V2.

  Hiermee komt de huidige prijslijst JPL16 V3 op de volgende groepen te vervallen:

  018011:  Jobarco Kemaflex Stuur
  018012:  Jobarco Bouwflex
  018014:  Jobarco Stuurflex CPR
  018037:  Jobarco EMC CPR
  018040:  Jobarco Ecoflex
  10:         Jobarco EQ-Flex 

  Overige groepen zijn ongewijzigd. 

  De gegevens zijn hier beschikbaar.

  Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan vernemen wij deze graag van u. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  Jobarco B.V.

 • geplaatst: 30-06-2020

  Aankondiging prijswijziging 6 juli 2020

  Nieuwe prijslijst JPL 16 V3

  Beste relatie,

  Met ingang van maandag 6 juli 2020 hanteren wij de volgende prijslijst JPL 16 V3.

  De afslag van -4% vervalt op de volgende groepen: 

  018011:  Jobarco Kemaflex Stuur
  018012:  Jobarco Bouwflex
  018014:  Jobarco Stuurflex CPR
  018037:  Jobarco EMC CPR
  018040:  Jobarco Ecoflex
  10:         Jobarco EQ-Flex 

  Overige groepen zijn ongewijzigd. 

  Vanaf vandaag, woensdag 1 juli 2020, kan de nieuwe prijslijst worden gedownload vanaf onze Website.

  Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan vernemen wij deze graag van u. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  Jobarco B.V.

  Maria Ditmar
  Adjunct Directeur

 • geplaatst: 11-05-2020

  Aankondiging prijswijziging 11 mei 2020

  Nieuwe prijslijst JPL 16 -4%

  Beste relatie,

  Met ingang van maandag 11 mei 2020 hanteren wij de volgende prijslijst JPL 16-4%. De afslag van -4% is van toepassing op de volgende groepen: 

  018011:  Jobarco Kemaflex Stuur
  018012:  Jobarco Bouwflex
  018014:  Jobarco Stuurflex CPR
  018037:  Jobarco EMC CPR
  018040:  Jobarco Ecoflex
  10:         Jobarco EQ-Flex 

  Overige groepen zijn ongewijzigd. 

  Vanaf vandaag, maandag 11 mei 2020, kan de nieuwe prijslijst worden gedownload vanaf onze Website.

  Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan vernemen wij deze graag van u. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  Jobarco B.V.

  Maria Ditmar
  Adjunct Directeur