• home
 • Actueel
 • geplaatst: 29-09-2020

  Jobarco beschikt over veilige testers van Rudolph Tietzsch

  Jobarco heeft in haar portfolio testers van de Duitse fabrikant Rudolph Tietzsch. Deze testers zijn geschikt voor spanningen tot 1200V AC en 1500V DC.  Naast het vaststellen van spanningsaanwezigheid, kan er weerstand, polariteit en frequentie tot 500 V van 15 Hz tot 10 kHz aangegeven worden.

  Zeker door de toename van gelijkstroomnetten willen we graag veilig blijven werken. Zonneparken, windenergie, gelijkstroomnetten voor Led straatverlichting zijn slechts enkele voorbeelden die de energie transitie met zich meebrengt. Voordat er aan deze systemen gewerkt gaat worden dient er spanningsloosheid vast gesteld te worden. Dit dient volgens de norm EN 50110-1 te gebeuren met een spanningstester, welke ook ingericht is voor gelijkspannning en dat maakt de testers van Tietzsch uitermate geschikt.

  Om de mogelijkheid van restspanning te elimineren is de tester uitgevoerd met een inschakelbare belasting. Om voor de persoonlijke veiligheid te zorgen is de tester bestand tegen een stootspanning van 19,2 kV. Hierdoor valt de tester volgens de EN60664 in hoogste overspanningscategorie namelijk CAT IV 1000 V . Dit  betekent dat er in het ontwerp rekening gehouden is met indirecte bliksem aspecten en het meten aan systemen, waar als gevolg van vermogenselektronica, hogere harmonische in optreden.

  De tester is uitgevoerd in twee delen, welke aan elkaar te klikken zijn, waardoor de onderlinge elektrode afstand overeenkomt met de fase nul afstand van de wandcontactdoos. Hierdoor is de meting met 1 hand uit te voeren. Om het meten op donkere plekken, zoals in grote verdeelsystemen, te vereenvoudigen is de tester voorzien van inschakelbare Led verlichting.

  Voor meer informatie of een demonstratie kunt u contact opnemen met Elspec 079 - 331 93 13. 

 • geplaatst: 01-09-2020

  CPR update: bouwbesluit 2012 en NEN8012

  CPR update: bouwbesluit 2012 en NEN8012

  Sinds 1 juli 2020 zijn de minimale prestatie-eisen voor brand- en rookgedrag van kabels wettelijk vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Daarmee voldoet ook Nederland aan de gestelde EU-regels om minimale eisen voor brandgedrag van bouwproducten vast te leggen in de wetgeving. Met deze wijziging van het Bouwbesluit worden de minimale brandveiligheidseisen van kabels aangescherpt. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat voor kabels met brandklasse Dca de rookclassificatie aangescherpt wordt van s3 naar s2 voor binnentoepassingen. 

  De brandveiligheid in gebouwen is iets wat eenieder die werkzaam is in de bouwketen aangaat. Daar dienen we als keten samen de verantwoordelijkheid voor te nemen. Dat begint met het maken van brandveilige keuzes als het gaat om materialen. De kwaliteit van kabels speelt al een belangrijke rol in het voorkomen van brand, maar de impact van kabels tijdens het verspreiden van een brand in gebouwen wordt vaak onderschat. Gezien het feit dat kabels en leidingen ruimtes en verdiepingen in een gebouw met elkaar verbinden, spelen ze een wezenlijke rol in de beperking van verspreiding van brand.   

  WIJZING BOUWBESLUIT 2012 & NEN8012
  De wijziging in het Bouwbesluit 2012 richt zich enkel op de minimale eisen ter voorkoming van slachtoffers (gewonden en doden ) en uitbreiding van brand naar andere percelen. Gevolgschade, zoals het behoud van een bouwwerk en het voorkomen van schade aan het milieu, monumenten of maatschappelijke voorzieningen, zijn geen doelstellingen van het Bouwbesluit 2012. Juist ook bedrijfseconomische en maatschappelijke gevolgschade zijn van belang voor uw opdrachtgever en de maatschappij. Daarin ondersteunt de NEN8012, de Nederlandse norm voor brandclassificaties. De NEN8012 helpt bij het maken van de juiste keuze voor de brandclassificatie ter beperking van gevolgschade en stelt daarom aanvullende eisen aan de zuurgraad van (giftige) rookgassen en brandende vallende deeltjes.    De NEN8012 zal later dit jaar worden aangepast zodat deze in lijn is met het gewijzigde Bouwbesluit 2012. Daarmee biedt de NEN8012 de sector en de gehele keten, aansluitend op het Bouwbesluit, helderheid voor wat betreft de leidingkeuze ter voorkoming van slachtoffers en uitbreiding van brand naar andere percelen, maar aanvullend op het Bouwbesluit 2012 ook met het oog op het beperken van gevolgschade door brand en rook. 

  NIEUW PORTFOLIO Dca KABELS
  Op basis van de aangescherpte brandclassificaties in het Bouwbesluit 2012 beschikt Jobarco sinds 2 juli 2020 over een vernieuwd portfolio Dca-s2 kabels. De afgelopen periode heeft Jobarco een nieuwe kabel serie ontwikkeld om haar huidige portfolio Dca kabels te upgraden naar de nieuwe eisen en het rookgedrag verder te verbeteren. Er zijn nieuwe materialen toegepast waardoor deze nu voldoen aan de nieuwe eisen, waarbij een goede verwerkbaarheid en stripbaarheid van kabels het uitgangspunt zijn geweest. Deze kabels zijn opnieuw getest, gekeurd en gecertificeerd en voldoen nu aan de verscherpte eisen. 

 • geplaatst: 17-03-2020

  Onze maatregelen

  Corona (COVID-19)

  Vanwege de verspreiding van het COVID-19 oftewel Coronavirus, hebben ook wij maatregelen getroffen. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers staat voor ons op nummer 1. Daarnaast zit het in ons DNA om onze klanten te allen tijde zo goed mogelijk te blijven bedienen.

  U kunt dan ook bij Jobarco nog steeds rekenen op:

  -een bestel- en levertijd van onze producten die u van ons gewend bent. Dit geldt ook voor artikelen buiten ons standaard assortiment;
  -een tijdige doorgang van onze offertes en opdrachten;
  -een virtueel bezoek van onze commerciële mensen middels videoconference. Indien dit niet mogelijk is, nemen wij graag telefonisch of per e-mail contact op.

  Wij staan nog steeds iedere dag tot uw dienst. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via uw vaste contactpersoon of info@jobarco.com!

  Zoals iedere organisatie zullen ook wij de ontwikkelingen en adviezen van het RIVM en de overheid op de voet volgen en zo nodig onze richtlijnen aanpassen en u daarover informeren.

 • geplaatst: 19-07-2019

  Persbericht TKH Group N.V. (TKH)

  TKH Group NV ('TKH') maakt bekend dat ze overeenstemming heeft bereikt met het
  Nederlandse private equity-bedrijf Torqx Capital Partners ('Torqx') over de oprichting van
  een NewCo die de aandelen van een groot deel van de industriële connectivityactiviteiten van TKH zal overnemen. De omzet van deze activiteiten bedroeg in 2018
  € 183,7 miljoen met een EBITA van € 15,4 miljoen en 606 FTE

  De activiteiten zullen worden gedesinvesteerd voor een Enterprise Value van € 113 miljoen, terwijl TKH € 17 miljoen in NewCo zal investeren om een minderheidsbelang van 44% te verwerven. NewCo zal worden aangestuurd door Torqx en het key-management van de werkmaatschappijen zal tevens participeren. De belangrijkste werkmaatschappijen die door NewCo worden overgenomen zijn gevestigd in Nederland, Duitsland, Italië en Polen en bestaan uit Jobarco BV, Pantaflex BV en Capable BV (Nederland), TKD Kabel GmbH en Schrade Kabel & Elektrotechnik GmbH (Duitsland), TKH Kabeltechniek Sp. z.o.o. (Polen) en KC Industrie Srl (Italië). NewCo krijgt de naam Cable Connectivity Group.

  Lees het complete persbericht hier.

  (Click here for the full English version of the press release)

 • Jobarco en Elspec fusieren per 1 mei 2019 nieuwsbericht kabelbranche geplaatst: 30-04-2019

  Elspec gaat verder als Jobarco

  samen sterk voor technisch werk

  Elspec, elektrotechnisch leverancier op het gebied van Energietechniek, Industrie en Openbare Infrastructuur, is per 1 mei gefuseerd met Jobarco. Net als Jobarco maakte Elspec al deel uit van de TKH-group. De bundeling van krachten resulteert in een betere dienstverlening richting onze klanten, verdergaande optimalisatie en een breder aanbod van ons product portfolio. De naam Elspec zal als handelsnaam gevoerd blijven worden.

  LEES VERDER
 • CPR B2ca tunnelkabel telecomkabel alarmkabel geplaatst: 27-09-2018

  Nieuwe CPR kabels! Ontdek de Safe series

  Be Safe TunnelSafe TelecomSafe en SecuritySafe

  Jobarco ontwikkelt speciale Safe-series voor toepassing in tunnels en gebouwen.

  Ze zijn vaak niet zichtbaar, maar in een gebouw of tunnel liggen kilometers kabels. Denk daarbij aan de aansturing van communicatie apparatuur, wegsignalering, verlichting etc. Standaard kabels dragen bij aan de voortplanting van brand en veroorzaken een enorme rookontwikkeling waarbij ook giftige gassen gevormd worden.
  Met de strenge nieuwe normen in de CPR worden deze gevolgen sterk gereduceerd. Jobarco heeft op basis van de CPR voorwaarden speciale kabelseries ontwikkeld die voldoen aan de strengste eisen in de hoogste klasse B2ca. Onder de merknamen TunnelSafe, SecuritySafe en TelecomSafe presenteren wij halogeenvrije kabels voor toepassing in tunnels en gebouwen; daar waar brandveiligheid van het grootste belang is.

  LEES VERDER