Sales Binnendienst


Wij groeien en zoeken ambitieuze mensen
Onze organisatie groeit en ontwikkelt zich. We zijn een internationale groep met veel ontwikkel kansen voor jonge mensen die willen leren en groeien. We zijn op zoek naar binnendienst medewerkers die een passie hebben voor relaties opbouwen met zakelijke klanten door expertise en service. 

De binnendienst als schakel tussen de klant en onze organisatie
De binnendienst vervult een cruciale rol binnen de organisatie. Door dagelijks contact met onze klanten per telefoon en email is de binnendienst een essentiële bron van informatie die essentieel is voor de groei van de onderneming. 

Door onze klanten te adviseren en warme relaties te onderhouden, en op te bouwen bij potentiële klanten, is de binnendienst als eerste op de hoogte van alles wat er speelt in de markt. Klanten zijn technische groothandels en eindgebruikers van kabel en accessoires. Denk bij dit laatste aan machinebouwers en fabrikanten. De binnendienst verzamelt van alle klanten relevante informatie die de onderneming in staat stelt om investeringskeuzes te maken. 

Verantwoordelijkheden van de binnendienst
Met jouw vakkennis en open communicatie weet je jouw klanten op de juiste manier te benaderen en aan ons te binden. Hierbij hoort:

- Proactief telefonisch contact houden met de klanten waar jij verantwoordelijk voor bent;
- Technisch advies geven over de producten die passen bij de behoeftes van de klant;
- De producten van CCG kennen en proactief meedenken en voorstellen aan de klant.
- Je wordt vanuit jezelf gedreven om je eigen succes te maken. Je toont daarom eigen initiatief om klantrelaties    te onderhouden, samenwerking te zoeken met je collegas in de binnendienst en je ziet de potentie in de markt en weet dit om te zetten in concrete acties.

Klanten van CCG
Wij hebben alleen zakelijke klanten. Onze klanten bestaan uit technische groothandels, installatiebedrijven en eind klanten die kabels gebruiken bij het vervaardigen van hun producten. Klanten zijn actief in diverse bedrijfstakken. 

Onze producten worden overal toegepast. Bij de klant heb je te maken met verschillende mensen. Hierbij kan je denken aan inkopers, projectleiders, tekenaars, maar ook mensen op directieniveau en ingenieurs. Dit zorgt ervoor dat er rekening gehouden dient te worden met de verschillende wensen en verlangens per type klant en gesprekspartner. Het werk in de binnendienst is dan ook nooit saai!

Taken
- Het actief onderhouden van een warme en open relatie met onze klanten. Dit gebeurt door middel van       telefonisch en email contact, bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Altijd met als doel om kennis te delen met - onze klanten om ze verder te helpen met hun technische uitdagingen. Wanneer wij als CCG onze klanten met    hun connectiviteitsvraagstukken kunnen helpen met advies volgt vanzelf de mogelijkheden om ons portfolio producten bij de klant uit te breiden.

- Onze producten en diensten worden gepresenteerd bij de klant, maar ook op beurzen en meetings.
- Het kennen van onze leveranciers is belangrijk om onze klant meer gevoel en kleur te geven bij de producten   en de aansluiting met hun behoeftes.
- Presentaties en educatiesessies bijwonen zullen ook onder jouw taken vallen. Gerichtheid op innovatie en   kennis en het uitdragen daarvan is dan ook een pré.
- Een nauwe samenwerking met de buitendienst die veel technische kennis heeft is belangrijk voor een   succesvolle samenwerking.
- Gezien de breedte van het verantwoordelijkhedenpakket en de noodzaak om klanten goed en tijdig te kunnen   bedienen gaat het hier om een fulltime functie.

Bevoegdheden
Met eigen initiatief zelfstandig beheren van klantenbestanden, inclusief contacten en het uitbreiden van het klantenbestand. Hier hoort ook een omzet verantwoordelijkheid voor jouw klanten bij.

Eigenschappen van de kandidaat:
Sterke communicatie en commerciële vaardigheden
• Overtuiging: weet de klant te overtuigen om met ons samen te werken
• Samenwerkingsvermogen: Het vermogen om samen te werken is een must in deze functie
• Inlevingsvermogen: Het bewust zijn van andere mensen en de omgeving evenals de eigen invloed hierop. Je laat gedrag zien die de gevoelens en behoeften van anderen reflecteert.

Resultaatgericht
Je bent gedreven om zichtbare resultaten neer te willen zetten en bent ook bereid om vooraf vastgestelde resultaten/doelstellingen te willen toetsen. Daarbij zal jaarlijks een prognose van de te verwachten omzetontwikkeling worden opgesteld.

Ervaring
Wij zoeken iemand met circa 5 jaar relevante werkervaring. Dit kan zijn in een commerciële binnendienst rol of in een technische functie binnen een technisch distributiebedrijf of een productiebedrijf gericht op zakelijke eind klanten. Ervaring met omgaan met eindklanten is een pre.

Vakinhoudelijke gerichtheid
Gemotiveerd worden door het eigen vakgebied. Je bent leergierig en wilt up-to-date blijven.

Kwaliteitsgerichtheid
De mate waarin men hoge eisen stelt aan de kwaliteit van eigen en andermans werk en daar ook naar handelt. Als commerciële medewerker van CCG bepaal jij het beeld dat klanten hebben van onze organisatie.

Bewust van kwaliteit en milieu
In elke functie moet men zich houden aan de geldende afspraken op kwaliteit- en milieugebied zoals vastgelegd in het managementsysteem.

Geïnteresseerd?
Stuur dan je motivatie met CV naar Getty Lieverse: HRM@jobarco.com. Klik op onderstaande button om direct je mail te versturen.