• home
  • Actueel
  • Jobarco beschikt over veilige testers van Rudolph Tietzsch
Jobarco beschikt over veilige testers van Rudolph Tietzsch
geplaatst: 29-09-2020

Jobarco beschikt over veilige testers van Rudolph Tietzsch

Jobarco heeft in haar portfolio testers van de Duitse fabrikant Rudolph Tietzsch. Deze testers zijn geschikt voor spanningen tot 1200V AC en 1500V DC.  Naast het vaststellen van spanningsaanwezigheid, kan er weerstand, polariteit en frequentie tot 500 V van 15 Hz tot 10 kHz aangegeven worden.

Zeker door de toename van gelijkstroomnetten willen we graag veilig blijven werken. Zonneparken, windenergie, gelijkstroomnetten voor Led straatverlichting zijn slechts enkele voorbeelden die de energie transitie met zich meebrengt. Voordat er aan deze systemen gewerkt gaat worden dient er spanningsloosheid vast gesteld te worden. Dit dient volgens de norm EN 50110-1 te gebeuren met een spanningstester, welke ook ingericht is voor gelijkspannning en dat maakt de testers van Tietzsch uitermate geschikt.

Om de mogelijkheid van restspanning te elimineren is de tester uitgevoerd met een inschakelbare belasting. Om voor de persoonlijke veiligheid te zorgen is de tester bestand tegen een stootspanning van 19,2 kV. Hierdoor valt de tester volgens de EN60664 in hoogste overspanningscategorie namelijk CAT IV 1000 V . Dit  betekent dat er in het ontwerp rekening gehouden is met indirecte bliksem aspecten en het meten aan systemen, waar als gevolg van vermogenselektronica, hogere harmonische in optreden.

De tester is uitgevoerd in twee delen, welke aan elkaar te klikken zijn, waardoor de onderlinge elektrode afstand overeenkomt met de fase nul afstand van de wandcontactdoos. Hierdoor is de meting met 1 hand uit te voeren. Om het meten op donkere plekken, zoals in grote verdeelsystemen, te vereenvoudigen is de tester voorzien van inschakelbare Led verlichting.

Voor meer informatie of een demonstratie kunt u contact opnemen met Elspec 079 - 331 93 13. 

TERUG NAAR ACTUEEL